Care sunt avantajele si dezavantajele in beauty blogging?

Fashion, Inspiration, News |
beauty blogging, life, bloggers

Acum ceva timp am intrebam si eu care e treaba cu beauty bloggingul. Si ca in  orice meserie am vazut ca si aici exista atat avantaje cat si dezavantaje.  Mai ales daca il faci part-time, cum e si cazul meu. Dar cele mai importante aspecte care trebuie sa le ai in vedere atunci cand incepi un blog sunt: sa iti placa sa scrii, sa iti doresti inveti non-stop si sa ai rabdare.

 

  • Avantajele beauty bloggingului

Testezi produse noi: Nu am ajuns inca la stadiu in care primesc non-stop produse spre testare. Dar am primit cateva despre care am scris si cateva despre care pregatesc articole interesante. Partea frumoasa este ca testezi produse pe care nu le mai cumperi ci le primesti gratis.

Esti intotdeauna la curent cu noutatile. Ca sa faci performanta ca beauty blogger,trebuie sa citesti mult, sa te informezi si esti practic obligata sa fii la curent  cu noutatile. Partea faina aici este ca incepi sa ai acces la din ce in ce mai multa infomatie si sa recunosti mai usor un produs de calitate. Totodata te ajuta pe tine, fiind femeie este important sa stii tot ce tine de beauty.

Primesti feed-back-uri pozitive. Reactiile pozitive ale cititorilor te ajuta sa faci performanta si te incurajeaza sa le oferi content din ce in ce mai des si din ce in ce mai bun.

Participi la evenimente faine. Cand zic faine, ma refer la faptul ca aici ai ocazia sa afli si sa inveti multe lucuri noi , cunosti oameni faini si alti bloggeri care iti pot da sfaturi la ceea ce poti sa imbunatatesti in activitatea ta.

Esti influencer. Asta depinde de tine cat te implicit. Daca  iti place ce faci si faci content de calitate, incepi sa devii cunoscut iar parerea ta poate conta in deciziile de achizitie alea cititoarelor. Ce poate fi mai fain de atat?

Monetizezi. Poti sa faci si bani cu bloggingul asta. Daca ai cititori care tin cont de parerile tale si poti sa ii influentezi in deciziile lor,  atunci poti fi platita sa scrii un articol .

 

  • Dezavantajele beauty blogginului(daca nu ar fi existat o facea toata lumea)

Testezi produse noi. Atunci  cand testezi produse noi este posibil ca unele sa nu fie cum se lauda  a fi. Si fiind la inceput iti doresti sa scrii despre toate doar ca sa ai cat mai mult content pe blog. Articolele in care folosesti supra-aprecierea produselor, nu vor avea un impact pozitiv. Din contra iti vei pierde increderea cititoarelor. Este important sa alegi sa scrii doar despre produsele care sunt cu adevarat bune, pentru ca doar asa castigi increderea cititoarelor si cresti numarul lor.

Cheltuiesti mai mult. Pana ajungi tu influencer sa poti monetiza blogul ai nevoie si de un buget pentru publicitate sa te faci cunoscut. Nu intotdeuna primesti spre testare produsele despre care ai vrea tu sa scrii, asa ca trebuie sa faci un bine sa investesti ceva in ele sa el incerci si sa iti expui parerea despre ele.

Timpul. Cand faci un articol trebui sa ai inpiratie. Deci trebuie sa pierzi mult timp pana iese un content de calitate. De asemenea fotografiile pentru fiecare articol necesita si ele destul timp ca sa iasa ceva de care sa fii mandra si sa placa cititoarelor.

Feedback-ul negativ. Ca de obicei, nu toata lumea este de acord cu ceea ce scrii tu. Si asta te poate descuraja. Important e sa intelegi ca orice feedback e bine venit. Inseamna ca exista interes. Trebuie sa inveti sa raspunzi acestor feedback-uri si de ce nu sa le transformi in pozitive.

P.S. Articolul intra in concursul Beauty Bloggers Challenge by BeautyBarometer, unul dintre cele mai interesante bloguri de beauty pe care il urmaresc de dinainte sa scriu si care m-a inspirat foarte mult atunci cand m-am apucat de beauty blogging.

Comments


3 thoughts on “Care sunt avantajele si dezavantajele in beauty blogging?

  1. Ana Maria Tatucu says:

    Multumesc pentru articol, mi-a placut ca esti concisa si textul se citeste repede. Sunt foarte de acord cu acel consum de timp, dar asta e, o poza frumoasa sau un text bine scris, aparent simplu si scurt, inseamna uneori si doua ore in fata calculatorului. Bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *