Porto Rafti, golful cu acces la plaje spendide cand vizitezi Atena

Fashion, Inspiration, News |

Atena este renumita pentru superbele obiective turistice pe care le are. Totusi cand alegi sa vizitezi Atena te poti bucura si de plaje superbe in nord-estul peninsulei Attica.

Una  dintre  splendidele plaje pe care te poti relaxa cand iti propui o vacanta in Atena este in  Porto Rafti. Orasul este situat in golful Rafti, golf al marii Egee, la 35 km de Atena. Pana la prabusirea imperiului Roman, portul esra un loc comercial.  Astazi portul este iesit din uz datorita problemelor de mediu. Superbul oras de coasta este populat cu apartamente de vacanta si case de atenieni. Lipseste comertul care a dominat odata cele mai multe insule.

Ce activitati sa ai pe lista cand esti in Porto Rafti

Porto Rafti si imprejurimile sale ofera multe surprize incantatoare. De la multitudinea de plaje pe care le detine, la focuri de tabara, site-uri antice, manastiri si muzee.

Primul  lucru pe care vi-l sugerez daca doriti sa va bucurati de Porto Rafti este sa ramaneti  o seara in oras si sa cautati un apartament/ casa de vacanta de unde puteti vedea orasul . Este o splendoare sa stai  sa il privesti in asfintit savurand un pahar de prosecco. Al doilea lucru ar fi sa va relaxati si sa va bucurati de plaja si  apa. Sunt cateva plaje neamenajate absolut splendide. Va sugerez sa incercati una dintre ele in schimbul uneia amenajate. Nu sunt chiar la cotitura, dar merita efortul sa le cautati. Si pana le gasiti va puteti clati ochii cu frumusetile orasului. Al  treilea lucru pe care nu ar trebui sa il omiteti cand sunteti  in Porto Rafti este sa incercati macar o tarvena cu fructe de mare sau souvlaki langa mare. Orasul e plin de zeci de localuri care de care mai fastuoase, mai traditionale cu muzica greceasca, live band-uri si altele. Este destul de greu sa alegi unul cand  toate iti fac cu ochiul.

Ce poti vizita in imprejurimile orasului Porto Rafti?

Sanctuarul lui Artemis din Brauron   este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Attica. Potrivit legendei , Artemis, zeita naturii a vietii si a fertilitatii a venit  la  Brauron ca protectoare a casatoriilor, femeilor,  a nasterii si cresterii copiilor. Daca sunteti pasionati de cultura si arheologie sau pur si simplu va topiti de caldura torida a soarelui, muzeul arheologic Vravron  ofera o larga expozitie de sculpturi si obiecte antice din cultura Greciei antice. Ideal ar fi sa inchiriati sau sa veniti cu masina sa puteti ajunge la aceste obiective.

Ce poti vizita in Atena?

Ca tot am pornit de la vacante in Atena, orasul cu o superba istorie, nu putem trece peste obiectivele turistice de aici. Cel mai cunoscut obiectiv turistic aici este Acropolis. Arhitectura si amplasarea lui te lasa fara aer. Muzeul  se poate vizita si in timpul noptii, doar cand este luna plina. Totusi o rezervare la Chocolat Royal va rezerva o priveliste minunata al Acropolisului in timpul noptii .Va sugerez sa  va faceti o rezervare pentru cina  acolo. Mancarea este de asemenea foarte buna.

Alte obiective turistice pe care le mai puteti avea in vedere in Atena sunt : Templul lui Zeus,  Zappeion, Stadionul Panathenaic , Agora si central vechi al orasului care te transpune in Grecia Antica.

Mai jos gasiti fotografii din Atena si Porto Rafti cu obiective turistice si privelistea  oraselor.

Enjoy the photos!

Strazi in Porto Rafti

strazi in porto rafti

Porto Rafti  la apus

porto rafti la apus

Plaja neamenajata

plaja neamenajata

Sanctuarul lui Artemis

sanctuarul lui Artemis

Case de vacanta grecesti

case grecesti

Acropolis

acropolis

Agora

agora

Zappeion

zappeion

Stadionul Panathenaic

stadionul

Centru vechi

strazi in atena

Ornament in centru vechi

ornament

Cina la Chocolat Royal

dineer

Muzeul din Vervron

muzeu

Portul golfului Rafti

portul golfului rafti

Casa sacra

biserica

sanctuar artemis

cactusi

me

 

 

Comments


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *